به گزارش سرویس بینالملل جام نیـوز، ماهاتیر محمد نخست وزیر اسبق مالزی، سازمان اطلاعات آمریکا CIA را به داشتن اطلاعاتی درباره هواپیمای ناپدید شده خطوط هوایی مالزی (ام. اچ ۳۷۰) و مخفی کردن آنها، متهم کرد. او تاکید کرد که عادلانه نیست تنها خطوط هوایی مالزی در این مساله، مورد بازخواست قرار گیرد.
به گزارش سایت استرالیایی "نیوز"، ماهاتیر محمد در سایت مخصوص خود نوشته است که سازمان CIA اطلاعاتی درباره هواپیمای ناپدید شده مخفی میکند و ادامه عملیات جستجو، تنها وقت و پول تلف کردن است.
نخست وزیر اسبق مالزی افزوده است: «هواپیمای ناپدید شده مالزی نه سرنگون شده و نه مخفی شده است.»
او افزود که محل هواپیما، برای سازمان CIA و شرکت پوئینگ، مشخص است.
به گزارش العربیه(Alarabiya)، ماهاتیر محمد که ۸۸ سال سن دارد، در همه ماجرا تشکیک کرده و به این مساله استناد کرده است که به دلیلی، رسانهها هیچ اتهامی را متوجه شرکت بوئینگ نکردهاند. او افزود به طور حتم سیستم ردیابی هواپیما به طور عمد از کار افتاده است چرا که همه هواپیماهای غیر نظامی، به سیستم ردیابی مجهز هستند و میتوان مسیر حرکت آنها را توسط ماهوارههای فضایی، تعقیب کرد. او به شدت از شرکت بوئینگ انتقاد کرده و نوشته است: «هواپیما به طور کامل توسط شرکت بوئینگ ساخته و تجهیز شده است. پس یا باید اعلام کند که در حفظ امنیت پرواز شکست خورده یا در عمل شکست خورده است.»
او افزوده است: «با توجه به پیشرفت تکنولوژی، امکان دارد برخی طرفها اقدام به ربودن هواپیما از راه دور کرده باشند.»
او خاطرنشان کرده است که هرگونه جستجو به دنبال آثار باقی مانده از هواپیما یا لکههای نفت یا حتی ردیابی سیگنالهای جعبه سیاه، وقت و پول تلف کردن است و آنچه پیش آمده، حادثه سرنگونی معمولی هواپیما به دلیل پایان سوخت آن نیست.
او ادامه داده است: «شاید هواپیما بدون علامتهای مشخصه خطوط هوایی مالزی، جایی باشد. کسی چیزی پنهان میکند.»
ماهاتیر محمد که از سالهای ۱۹۸۱ تا ۲۰۰۳ نخست وزیر مالزی بود، به مقالهای منتشر شده در سال ۲۰۰۶ در سایت "فلای گلوبال" اشاره کرده که در آن آمده است، سازمان اطلاعات آمریکا CIA میتواند در صورت ربوده شدن هواپیمایی توسط هواپیماربایان، کنترل آن را از راه دور در دست گرفته و به سیستم پرواز اتوماتیک تبدیل کند. این امکان برای دولتها و دستگاه های اطلاعاتی برای غلبه بر تلاشهای تروریستها در ربودن هواپیماها، فراهم است.
نخست وزیر اسبق مالزی نوشته است: «هواپیما در این حالت میتواند سالم فرود آید یا سرنگون شود، اما ناپدید نمیشود به ویژه اکنون که دستگاهای پیشرفته ارتباط و ردیابی توسط ماهوارههای فضایی فراهم است و با قدرت شارژ بلند مدت کار میکنند.»
پرواز ام. اچ ۳۷۰ شرکت هوایی مالزی ایرلاین اوایل ماه مارس گذشته با ۲۳۹ سرنشین در حالی که از کوالالامپور در مسیر پکن بود، ناپدید شد. تاکنون تلاشها برای یافتن اثری از هواپیما به نتیجه نرسیده است.
شایان ذکر است که مقامهای مالزی، استرالیا و چین، هفته گذشته بر سر بازنگری در تمام یافتههای خود در جستجوهای صورت گرفته به دنبال اثری از هواپیمای ناپدید شده، به توافق رسیدند. این توافق به منظور رسیدن به دادهای دقیقتر درباره محلی که باید در آن جستجو صورت گیرد، حاصل شده است. همچنین قرار است نقشهای با جزئیات بیشتر از قعر اقیانوس رسم شود و دستگاههایی جدید برای جستجو در اعماق اقیانوس خریداری شود.
۲۴ مارس گذشته، نجیب عبد الرزاق، نخست وزیر مالزی اعلام کرد که هواپیمای خطوط هوایی این کشور که ۱۸ روز پیش ناپدید شده بود، در جنوب اقیانوس هند، سرنگون شده است.
106