به گزارش جام نیوز به نقل از یورونیوز، یکسال از راه اندازی کمپین #Metoo میگذرد. در ۵ اکتبر سال ۲۰۱۷ میلادی نشریه نیویورک تایمز این فرصت را برای برخی از زنان هنرپیشه که از سوی هاروی واینستین، تهیه کنندۀ پرنفوذ هالیوود مورد آزار و اذیت قرار گفته بودند فراهم کرد تا از رنجشان در این باره سخن بگویند.
این کار اولین جرقۀ موج جدیدی بود که به سرعت جهان را فراگرفت و در جریان آن زنان لب به سخن گشوده و تجربههای تلخ خود از آزار جنسی مردان را بیان کردند.
در ۱۳ اکتبر ساندرا مولر، خبرنگار فرانسوی با راه اندازی هشتگ Balancetonporc در توییتر، آزار جنسی در محیط کار را محکوم کرد و دو روز پس از آن آلیسا میلانو، بازیگر آمریکایی کمپین «من هم همینطور» یا #Metoo را راه اندازی کرد.
با تولد این جنبش، شوکی سراسر جهان غرب را در خود فرو برد. هزاران خاطرۀ تلخ از آزارهای جنسی در شبکههای اجتماعی منتشر و در پی آن، راهپیماییهایی در کشورهای مختلف برگزار شد.
در صنعت فیلمسازی، ابتدا انگشتها به سمت هاروی واینستین نشانه رفت اما به تدریج نامهای دیگری از جمله کوین اسپیسی و بیل کازبی نیز بر سر زبانها افتاد. کوین اسپیسی متهم به آزار جنسی چندین نفر از جمله افراد زیر سن قانونی شد و این افشاگریها باعث شد شبکۀ نتفلیکس به همکاری خود با او پایان دهد و ریدلی اسکات، سازنده فیلم «همه پولهای جهان» نیز کریستوفر پلامر را جایگزین کوین اسپیسی کند.
کوین اسپیسی خود اعلام کرده است که فرد همجنس باز است.
در دنیای سیاست، مایکل فالون وزیر دفاع بریتانیا به آزار جنسی متهم و در اول نوامبر ۲۰۱۷ میلادی مجبور به استعفا شد و در زمانی کمتر از دو ماه پس از آن یعنی در ۲۰ دسامبر نیز دامین گرین، معاون نخستوزیر این کشور استعفا داد. بوش پدر، کاوانا و دهها سیاستمدار غربی دیگر نیز به این فهرست افزوده شدند.
رسواییهای آزار جنسی زنان به آکادمی نوبل نیز رسید. دادگاه سوئد در پی شکایت ۱۸ زن با الهام از کمپین Metoo ژان کلود آرنو همسر یکی از اعضای کمیتۀ ادبیات نوبل را به دلیل آزار جنسی به دو سال زندان محکوم کرد. این رسوایی استعفای دستکم چهارتن از اعضای این آکادمی را در پی داشت و در نهایت باعث شد که آکادمی از اعطای جایزۀ نوبل ادبیات در سال جاری میلادی خودداری کند؛ کاری که در پنجاه سال گذشته سابقه نداشته است.
هیچ حوزهای از موج گستردۀ معترضانی که در چهارچوب Metoo به آگاه سازی و افشاگری میپرداختند و از خشونتهای حاصل از سلطه مردان بر جهان پرده برمیداشتند، در امان نماند و حتی در دنیای ورزش انگشت اتهام را بسوی افرادی همچون کریستیانو رونالدو نشانه گرفت.
در چهارچوب این جنبش از بزرگترین رسوایی جنسی در تاریخ ورزش آمریکا نیز پرده برداشته شد. یعنی زمانی که لری ناصر، پزشک پیشین تیم ملی ژیمناستیک مجبور به اعتراف به آزار جنسی ۲۶۵ زن و دختران جوان طی دو دهه فعالیتش در ورزش آمریکا شد.
بنا بر گزارش منتشر شده از سوی مرکز فرانسوی «بنیاد زنان» (la Fondation des femmes) پس از راه اندازی کمپین MeToo در شبکههای اجتماعی، از هر ۱۰ زن حدود ۷ زن اعلام کردهاند که قربانی خشونتهای جنسی یا سکسیسم (جنسیت باوری) بودهاند.
این بنیاد برای دستیابی به این نتیجه، پرسشنامهای را بصورت آنلاین در شبکههای اجتماعی منتشر کرد و ارزیابی پاسخها نشان داد که ۷۱ درصد از پاسخ دهندگان اعلام کردهاند که از مسیر کمپین تجربههای تلخشان دربارۀ خشونتهای جنسی را بیان کردهاند.
115