به گزارش جام نیوز، گزارش کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل، درخواستهای متعدد نهادهای بین المللی در انتقاد از محاصره غزه را انعکاس می دهد. یافتههای این گزارش سیاست اسرائیل را در یک دوره ۱۱ ساله تا سال ۲۰۱۸ تحلیل و بررسی کرده است.
محاصره غزه به مجازات جمعی منجر شده و به شرایط زندگی ۲ میلیون ساکن آن آسیب زده است. غزه تقریبا آب آشامیدنی سالم ندارد و از قطع مداوم برق رنج میبرد و امکان مسافرت به خارج برای مردم مهیا نیست.
سازمان ملل متحد در گزارش خود اعلام کرده که نتیجه سیاست محاصره غزه، فروپاشی تقریبی اقتصاد منطقهای و انزوای آن از اقتصاد سایر سرزمینهای فلسطینی و کشورهای دیگر است. از همین رو این سازمان خواستار لغو محدودیتها از سوی اسرائیل شد.
این گزارش هم به بررسی اثرات محدودیتها که به شدت توانایی غزه برای صادرات کالاها را محدود کرده پرداخته و هم به اثرات سه جنگی که در سالهای ۲۰۰۹-۲۰۰۸، ۲۰۱۲ و ۲۰۱۴ درگرفت، اشاره کرده است.
بر اساس آمارهای سازمان ملل متحد، آخرین جنگ باعث کشته شدن دو هزار و ۲۰۰ فلسطینی شد که بیش از نیمی از آنان غیر نظامی بودند. همچنین آوارگی حدود صد هزار نفر را به همراه داشت که خانههایشان یا صدمه دیده یا ویران شده بود.
این گزارش با استفاده از دو روش تحقیق میگوید که به دلیل محاصره غزه و جنگ، ضرر کلی اقتصادی بین ۷.۸ تا ۱۶.۷ میلیارد دلار بوده است. همچنین این گزارش می افزاید که رشد اقتصادی غزه در تمامی این دوران ۴.۸ درصد بوده، در حالی که رشد جمعیت آن به ۴۰ درصد میرسد.
بر اساس یافتههای کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل متحد این ضررهای اقتصادی، آمار بیکاری را در غزه از ۳۵ درصد در سال ۲۰۰۶ به ۵۲ درصد در سال ۲۰۱۸ سوق داده است. این رقم یکی از بالاترین ارقام در تمام دنیا است.
در بخش دیگری از این گزارش آمده که آمار فقر از ۳۹ درصد در سال ۲۰۰۷ به ۵۵ درصد در سال ۲۰۱۷ رشد داشته است که بنابر رویه اقتصادی غزه پیش از محاصره این میزان میتوانست تنها ۱۵ درصد در سال ۲۰۱۷ باشد اگر جنگ و تحریم اتفاق نمیافتاد.
این گزارش به درخواست مجمع عمومی سازمان ملل متحد تهیه شده است.
106