به گزارش سرویس دینی جام نیوز، آیتاللهالعظمی وحید خراسانی در درس تفسیر خود در مسجد اعظم با توصیف قیامت از منظر آیات قرآن گفت: در قیامت شدت وحشت و اضطراب مردم به حدی است که مادران فرزندان شیرخوار خود را فراموش میکنند.
وی با بیان اینکه درک اهمیت این روز در قرآن کریم و لسان پیامبر تذکر داده شده است، افزود: پیامبر فرمودند که سه سوره در قرآن هست که مرا پیر کرده است: سوره های هود، مرسلات و واقعه.
این مفسر قرآن در تشریح آیاتی از سوره واقعه گفت که خداوند در این سوره می فرماید قیامت روزی است که پس از آن صیحه آسمانی کوه های مرتفع به ذره های معلق در هوا تبدیل می شوند و این طلیعه محشر است.
وی اظهار کرد: تفسیر به رای قرآن باطل است و آنچه ما را به کنه آیات الهی می رساند توصیفاتی است که از مصدر وحی صادر می شود که آیات قرآن و کلام معصومین است.
وی با بیان حدیثی از پیامبر گفت: ایشان فرمودند اگر ایمان واقعی بیاورید و بر اسلام بمیرید خداوند شما را از فزع اکبر در امان می دارد؛ فزعی که صیحه فراگیر است و هر زنده ای را می میراند و مردگان را زنده می کند و چنان دگرگونی در عالم ایجاد می شود که درک آن برای انسان محصور و محدود قابل فهم نیست.
ویژگی های قیامت
وی افزود: پس از آن صیحه آتشی افروخته میشود که همه مخلوقات در یک صف قرار میگیرند و آسمان دو نیم میشود آن روز جبرئیل با آن عظمت و جلال و جبروت از قدرت منخلع میشود.
این مفسر بیان کرد: امام علی فرمودند که آن روز روزی است که همه کائنات استکانه میپوشند و مستکین میشوند و همه به فصل الخطاب دعوت می شوند و فاصل این خظاب نیز خود خداوند ست.
این مرجع بیان کرد: حضرت ابراهیم دارای مقام بزرگی است که قبولی حج مشروط به قدم گذاشتن بر جای پای ایشان است و نماز و طواف دادن؛ ایشان به مقام صفوت و بعد خلت رسید و در نهایت امام ناس شد اما در قیامت او اولین کسی است که عازم محکمه الهی می شود و خدا از او سؤال می پرسذ که آیا ماموریت خود را به انجام رساندی می فرماید آری ولی خدا از او شاهد می خواهد و از همه پیامبران شاهد می خواهد.
وی ادامه داد: ابراهیم می گوید شاهد من پیامبر است ولی خدا می فرماید که شان پیامبر اجل از شهادت است و آن را به امام علی(ع) ارجاع می دهد سپس ندا می آید علی(ع) هم اجل از آن است و دو نفر از طرف ایشان یعنی حمزه و جعفر طیار به نبوت انبیاءالهی شهادت می دهند.