به گزارش جام نیوز، تصمیم کره شمالی به پرتاب موشکی به فضا کشورهای همجوار و همچنین آمریکا را ناآرام کرده است. ژاپن نیز به این تصمیم کره شمالی به شدت انتقاد کرده است.
به گفته شینزو آبه، نخستوزیر ژاپن، کره شمالی نه تنها قطعنامههای سازمان ملل را نادیده میگیرد، بلکه طرحهای این کشور برای پرتاب موشکی به فضا "تحریکی جدی" به حساب میآید.
آبه از رژیم پیونگیانگ که با ژاپن هیچگونه مناسباتی ندارد، خواست تا برنامههای خود در این راستا را لغو کند.
در حالی که ادعای کره شمالی مبنی بر آزمایش یک بمب هیدروژنی انتقادهای بین المللی به همراه آورد، اینک این کشور اعلام کرده که در ماه فوریه میخواهد موشکی به فضا پرتاب کند که حامل ماهواره است.
به گزارش دویچه وله، سازمان ملل روز چهارشنبه (۳ فوریه / ۱۴ بهمن) اعلام کرد که کره شمالی سه ارگان وابسته به این سازمان را از برنامه خود آگاه کرده است. قرار است در فاصله ۸ تا ۲۵ فوریه موشکی به فضا پرتاب شود که حامل "ماهوارهای تحقیقاتی" است.
از ماه ژانویه سال جاری میلادی بررسی تصاویر ماهوارهای نشان میداد که کره شمالی خود را برای یک پرتاب موشکی آماده میکند. در پی چنین دریافتی سامانه ضد موشکی ژاپن به حال آمادهباش درآمد.
ژاپن همراه با آمریکا و کره جنوبی میکشود تا کره شمالی را به چشمپوشی از برنامه خود وادارد. دانیل راسل، دیپلمات ارشد وزارت خارجه آمریکا در امور آسیای جنوب شرقی گفته است، پرتاب موشکی کره شمالی "سیلی به صورت کسانی است که میگویند، شکیبایی و گفتوگو را باید در مورد کره شمالی به کاربرد نه تحریم را."
او تهدید کرد که اگر کره شمالی در پرتاب فضایی خود جدیت به خرج دهد با "پیامدهای جدی" و تحریمهای بیشتر روبرو خواهد شد. پیش از آن کره جنوبی نیز پیونگیانگ را تهدید کرده بود.
به گزارش صدای آمریکا، پکن در واکنش به تصميم کره شمالی برای پرتاب آزمایشی يک موشک خواستار خويشتنداری تمامی طرف های مرتبط شده است.
سخنگوی وزارت خارجۀ چين همچنین روز چهارشنبه درخواست آمريکا برای اعمال تحريمهای جديد علیه کره شمالی برای آزمايش هستهای يک ماه پیش را مایه نگرانی دانست.
ویدئو
پرتاب موشکی به فضا در سال ۲۰۱۲ از سوی کره شمالی انتقادهای شدیدی در پی داشت. آمریکا و کره جنوبی معتقدند که کره شمالی قصد دارد با پرتاب ماهواره تحقیقاتی خود گامی در جهت توسعه فناوری موشکهای قارهپیما بردارد.
با چنین موشکهایی میتوان سواحل غربی آمریکا را نیز هدف قرار داد. شورای امنیت سازمان ملل متحد در پی تداوم آزمایشهای اتمی کره شمالی در صدد تحریمهایی تازه علیه این کشور بر آمده است.
106