به گزارش سرویس بینالملل جام نیـوز نه نقل از آسوشیتدپرس، اریک شولتز، سخنگوی کاخ سفید گفته است، این بررسی که توسط سازمانهای اطلاعاتی انجام می شود، به طورگسترده فعالیتها سایبری مخرب در زمان انتخابات را مورد بررسی قرار خواهد داد.
وی اضافه کرده است که در این بررسیها تاکتیک ها، اهداف، بازیگران کلیدی و همچنین پاسخ دولت ایالات متحده به هک ایمیلهای اخیر ارزیابی می شوند.
این سخنگوی کاخ سفید تصریح کرد که آقای اوباما اوایل هفته جاری این دستور را صادر کرده و خواستار آن شده که یافتههای نهادهای اطلاعاتی و امنیتی در این خصوص پیش از پایان یافتن دوره ریاست جمهوریاش در ۲۰ ژانویه سال ۲۰۱۷به او تحویل داده شود.
اریک شولت اضافه کرده است: از آنجا که رییس جمهوری در خصوص این موضوع بسیار جدی است می خواهد این موضوع زیر نظرش انجام شود. ما متعهد هستیم که از سلامت انتخابات در کشورمان اطمینان حاصل کنیم.
به گزارش آسوشیتدپرس، مقامهای امنیتی آمریکا پیشتر روسیه را متهم کرده بودند که با هدف تاثیر گذاشتن بر انتخابات در آمریکا ایمیلهای حزب دمکرات را هک کرده است.
در همین زمینه، واشینگتن پست گزارش داده است که سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، سیا،به این نتیجه رسیده است که روسیه به طور خاص برای کمک به پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات دست به این اقدام زده است.
واشینگتن پست به نقل از مقامهای آمریکایی گفته است، که سیا هفته گذشته گزارشی در این خصوص در اختیار اعضای سنا قرار داده است.
تیم انتقالی دونالد ترامپ به این گزارش واکنش نشان داده وبا اشاره به آژانسهای اطلاعاتی گفته است، اینها همان کسانی هستند که می گفتند صدام حسین سلاح کشتار جمعی دارد.
روسیه پیشتر هرگونه دخالت در مساله هک ایمیلها را رد کرده است.
به گزارش آسوشیتدپرس، در ماههای منتهی به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در جریان حملات سایبری ایمیلهایی از مکاتبات داخلی حزب دموکرات و دستیاران هیلاری کلینتون، نامزد حزب دمکرات در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، هک و در برخی از سایتها منتشر شدند.
اعضای حزب دمکرات معتقدند که دونالد ترامپ از هک این ایمیل سود برد. این درحالی است که دونالد ترامپ نقش چندانی برای دخالت احتمالی روسیه در این موضوع قائل نیست.
با این حال اریک شولتز گفته است، دستور رییس جمهوری در راستای به چالش کشیدن نتیجه انتخابات نیست، بلکه می خواهد امکانات برای مقابله با حملات سایبری ارزیابی و تقویت شود.