به گزارش جام نیوز، ماه رمضان امسال دریچهای بود متفاوت برای ظهور و بروز سیاست رژیم سعودی و غولهای رسانهای آن تا دشمنزدایی از ماهیت صهیونیستها را در دستور کار قرار دهند.
1. چرا سناریوی اسرائیلی؟! چرا ماه رمضان؟!
عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی در ابعاد مختلفی از سوی برخی رژیمهای مرتجع عربی پیگیری میشود.
ماه رمضان امسال اما دریچه ای بود متفاوت برای ظهور و بروز سیاست رژیم سعودی و غولهای رسانه ای آن تا دشمن زدایی از ماهیت صهیونیستها را در دستور کار قرار دهند؛ چه اینکه اگر تا دیروز شبکههای خبری و فضای مجازی سکویی برای ارائه چنین طرز فکری بود امروز مدیوم هنر برای تسری این مفهوم استفاده شده است.
دو سریال «ام هارون» و «مخرج 7» که از شبکه سعودی "ام بی سی" آنهم در ماه رمضان بهعنوان سقف جذب مخاطب پخش میشود، بهطور مشخص تلاش دارند تا نگرش جهان عرب در خصوص موجودیت و ماهیت خصمانه رژیم صهیونیستی را تغییر دهند.
2. باید به حال و روز چنین طنزی اشک ریخت!
سریال "مخرج 7" که تلاش دارد تغییرات جامعه سعودی را در قالب کمدی به تصویر بکشد در قسمت سوم خود، نگاه محیط سعودی به مساله اسرائیل را به تصویر کشیده و با استفاده از کمدی موقعیت و طنز کلامی در صدد آن برآمده تا طرز فکر موجود نسبت به مساله فلسطین و رابطه با اسرائیل را به باد تمسخر گرفته و آن را مسالهای حاشیهای جلوه دهد.

برای نمونه در یکی از این سکانسهای قسمت سوم این سریال شخصیت پدر بزرگ به کاراکتر پدر که وی از بازی کردن فرزندش با یک پسربچه اسرائیلی در یک بازی آنلاین اینترنتی به طرز مضحکی (!) خشمگین است، میگوید: «دشمن کسی است که ارزش حمایت تو از خودش را نمیداند و روز و شب حتی بیشتر از اسرائیلیها به تو دشنام میدهد. ما بهخاطر فلسطین وارد جنگ شدیم و نفت را بر آمریکا قطع کردیم و حتی زمانی که از حکومت برخوردار شدند به آنها حقوق دادیم و هزینههایشان را به عهده گرفتیم در حالی که اولویت اخذ این اموال با ماست. با این وجود آنها (فلسطینیها) اولین جایی که مورد هجمه قرار میدهند عربستان سعودی است.»
البته این سریال به همین قدر اکتفا نمیکند و در سکانسهای متعدد کاراکترهایی که در مقام دفاع از فلسطین نقش آفرینی میکنند را در مورد هجو قرار میدهد.
3. بنویسید: ام هارون، بخوانید: مادر صهیون!
«ام هارون» سریال دیگری است که سروصداهای بسیاری را در فضای رسانهای جهان عرب ایجاد کرد. این سریال هم داستانی تاریخی را در دهه 40 میلادی روایت میکند که شخصیت اول آن زنی یهودی است که به دلیل پیروی از این مذهب با مشکلات عدیدهای در جامعه عربی که در آن زیست دارد مواجه شده است.
سازندگان این سریال هم درصدد برآمدهاند تا بهواسطه تحریف تاریخ و روایتی سانتیمانتال، سمپاتی مخاطبان با این زن یهودی را برانگیخته و اینگونه القا کنند که صهیونیستها از مدتها پیش در منطقه حضور داشته و تشکیل دولت امری طبیعی بوده است.

این سریال حتی تحسین «افیخای ادرعی» سخنگوی ارتش صهیونیستی را برانگیخته است؛ بهطوری که این اشغالگر مدعی شده "ام هارون به همه هجمهها و سخنان نفرت انگیز علیه اسرائیل پاسخ داده است و مشخص است که ما از دیرباز در این منطقه بودهایم."
4. "اسرائیل نابود میشود" با لهجه مصری!
اما جالب اینجاست که در همین فضای تلویزیونی که در قبضه دلارهای سعودی و اماراتی است، سریال مصری "النهایه" توانسته صدای صهیونیستها را دربیاورد.
شخصیت معلم در این سریال برای دانشآموزان خود درباره جنگ آزادسازی قدس که بهگفته او ۱۰۰ سال پس از تاسیس اسرائیل رخ داده، سخن میگوید. این معلم میگوید که یهودیان از اسرائیل فرار کرده و به موطنهای اصلی خود در اروپا بازگشتهاند.

این مساله اما به مذاق صهیونیستها خوش نیامده و وزارت خارجه این رژیم به انتقاد شدید از آن پرداخته است.
5. نگهبان قدس؛ آنتیتز مقاومت
از طرفی دیگر شبکه المیادین هم سریال «حارس القدس/ نگهبان قدس» را روی آنتن برده که در آن تلاشهای یک پیشوای مسیحی فلسطینی را به تصویر میکشد که با وجود تبعید، به حمایت از مساله فلسطین پرداخته و به مقاومت مسلحانه کمک میکند.

اولین سریال المیادین هم بینندگان بسیاری را به خود جذب کرده و در واقع میتوان آن را آنتیتز سریالهای سعودی «ام هارون» و «مخرج 7» دانست.
نوشتار خود را با چند خط از یادداشت «غسان بن جدو» موسس شبکه المیادین به پایان میرسانیم که به مقایسه دو شخصیت ام عطا در "المیادین" و ام هارون در "ام بی سی" به عنوان نماد مقاومت در برابر وادادگی پرداخته و مینویسد:
ام عطا صاحبِ خانه است اما ام هارون سارق منزل است.. ام عطا مشروعیت کلید است اما ام هارون مافیای کلیدها است. ام عطا شخصی اصیل در سرزمین فلسطین است اما ام هارون فراری و غصبکننده سرزمین فلسطین است. انتخاب با مردم است که کدام را برگزینند.
* حسین سعدی