به گزارش جام نیوز، موضوع قرارداد 25 ساله میان ایران و چین این روزها بسیار خبرساز شده و سکوت دولت در اطلاع رسانی مفاد و نقشه راه این قرارداد به حواشی دامن زده است.
در همین خصوص، یکی از صفحات توئیتری که در خصوص مسائل مربوط به ایران اطلاع رسانی می کند مدعی شد که علی لاریجانی مسئول مذاکرات قرارداد 25 ساله ایران و چین بوده است.
ایران ویوئر در همین خصوص نوشت: «علی لاریجانی، رئیس سابق مجلس ایران، مسئول پیگیری و مذاکرات قرارداد موسوم به قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین است. وی مستقیما از سوی دفتر رهبر ایران مامور به پیشبرد مذاکرات مربوطه است.»

در همین رابطه غلامرضا مصباحی مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در مصاحبه روزنامه ایران، از سفر "فرد خاصی" از جانب رهبری به چین برای این قرارداد خبر داد و اظهار داشت: سند همکاری ۲۵ ساله با چین هم بعد از این بود که رهبر انقلاب پیام خاصی و فرد خاصی را به چین فرستادند و با رئیس جمهوری چین گفتوگو کردند. تا پیش از این، این عزم [ همکاری] در رفتار دولت ما دیده نشد.
مجیدرضا حریری، رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین، نیز در خصوص این قرار داد به روزنامه ایران گفته است: «سال 2016 رئیس جمهوری چین به ایران آمد و توافقنامه جامع همکاری در همه زمینهها بین طرفین امضا شد که فعالیتهای بلندمدت دنبال شود. (قرار شد جزئیات همکاریها استخراج و نهایی شود) از اینرو سال گذشته علی لاریجانی رئیس مجلس از طرف نظام به چین رفت تا گفتوگوها جدی دنبال شود که این امر بعد از گسترش تحریمها بود لذا با تنها کشوری که میتوانستیم همکاری مشترک کنیم چین بود. تابستان(مردادماه) سال گذشته محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه هم به چین رفت تا خط کلی از فضایی را که میتوانستیم با چینیها همکاری کنیم به آنها عرضه کرد و چین هم موافقت کرد که در بخشهای ساخت نیروگاه، مبادله دانشجو، ساخت فرودگاه، تکنولوژی کشاورزی، تکنولوژیهای نوین و.... همکاریهایی صورت گیرد.»
بی تردید روشنگری دولت و نهادهای تصمیم گیر در خصوص نقشه راه قرارداد 25 ساله میان ایران و چین می تواند از حجم فزاینده حاشیه سازی هایی همچون فروش جزیره کیش به چینی ها کم کرده و فضا را برای کارشناسی موافقان و مخالفان آماده سازد.